Atelier ‘Magie en Heelal’

geplaatst in: 2016 | 0

Magie en Heelal

Het initiatief Open Atelier ‘Magie en Heelal’ is een kunstactiviteit, georganiseerd op 25, 26 en 27 november 2016. Het vond plaats in galerie Beeldend Gesproken, in De Hallen Amsterdam. Het was een activiteit die kunst op een laagdrempelige manier bracht en verbinding creëerde met de buurtbewoners en deelnemers. De activiteit was gratis en werd begeleid door de initiatiefnemers Z. Stojcic en S. Korolija.

Er werd in de galerij een open ruimte gecreëerd waar iedereen op vrijblijvende basis kunst kon bekijken, deel kon nemen aan verschillende kunstactiviteiten en zelf kunst kon maken. Voor iedereen werden er verschillende kunstmaterialen ter beschikking gesteld en de kunstenaars begeleidden waar nodig. Het was vooral de bedoeling om deelnemers vrij te laten zijn in hun fantasie en zich te laten inspireren door de ‘magie van het heelal’.

Doordat de Open Atelier vrijblijvend was, hing er iedere dag een fijne sfeer met een ‘samen doen en samen helpen’ mentaliteit. Bewoners waren zelfs zo open dat zij bereid waren om zelf een steentje bij te dragen en ook eigen materiaal meenamen. “Het was ook leuk om te zien hoe bewoners actief mee deden en met nieuwe mensen in contact kwamen.” Dat is ook waarom Z. Stojcic en S. Korolija veel plezier beleven uit de activiteiten die zij met bewoners doen.

De deelnemers waren erg divers en bestonden uit jong, oud, buurtbewoners, kunstenaars en toeristen. De organisatoren hebben leuke reacties ontvangen en zijn bereid om vaker van dit soort activiteiten te organiseren. Zij leveren in de buurten van Oud-West graag een bijdrage aan de verbinding tussen buurtbewoners onderling en tussen bewoners en (beeldende)kunst als middel.