Buurtkamer Costa & Co

geplaatst in: 2016 | 0

Costa & Co

De buurtkamer Costa en Co, die gelegen is aan het da Costaplein, is een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. Buurtbewoners komen bij elkaar, kunnen activiteiten volgen of zelf organiseren. Ook worden er veel kinderfeestjes gegeven.

In het najaar van 2016 is de buurtkamer opgeknapt. Het pand is geverfd, kreeg nieuwe meubels en ook de keuken is opgeknapt. Dit was volgens J. van der Steen hard nodig. “De buurtkamer is namelijk net als een grote woonkamer, waar ook de extra ruimtes die er zijn, verhuurd kunnen worden. In de extra ruimtes kunnen de activiteiten plaatsvinden die georganiseerd worden. De verhuur is nodig zodat de Woonkamer kan blijven bestaan.” Hij vindt het vooral belangrijk dat buurtkamer Costa en Co blijft bestaan, omdat buurtbewoners bij elkaar komen en hier van elkaar leren.

Bij de buurtkamer kan iedereen naar binnen. Door de mooie ligging aan het plein komen er veel buurtbewoners op af. De vrijwilligers en initiatiefnemers van dit project zijn er zeer tevreden over hoe het uiteindelijk geresulteerd heeft in een ruimte die weer goed ingezet kan worden voor de buurt. Door het opknappen en het organiseren van activiteiten proberen ze de zichtbaarheid van de buurtkamers in Amsterdam West te vergroten. Zo hopen ze met meer mensen en initiatieven uit de buurt samen te kunnen werken en verbinding mogelijk te maken.