Geef Straten een Gezicht

geplaatst in: 2014, Uncategorized | 0

Geef straten een gezicht

Wie in West soms omhoog kijkt naar de gevels kent ze vast: de borden met de portretten en teksten van de mensen naar wie de straten zijn genoemd.

Fennis is fotograaf en zeer actief buurtbewoner. Hij fotografeerde meer dan 20 jaar voor het stadsdeel en zat als vrijwilliger een kwart eeuw in de Stichting Groengroep Oud-West. In de speeltuin aan het Cremerplein is hij nog steeds actief.‘Vaak is het een half jaar werk van idee tot bord,’ vertelt Fennis. ‘Je moet geschikt beeld vinden, en geschikte teksten.

Bij het beeld van de schrijvers werd hij geholpen door Conchita en Peter van der Linde van antiquariaat Boek en Glas in de Agatha Dekenstraat. Ook een geschikte muur vinden voor de borden van 96 bij 128 cm is niet altijd gemakkelijk. Soms belt hij aan en doet de eigenaar zelf open en is hij of zij akkoord. Of het is van de woningbouwvereniging. Dan is het snel rond. Vaak ook krijgt hij te maken met een vereniging van eigenaren, die maar een keer per jaar vergadert. Veel mensen zijn er blij mee en reageren enthousiast.

www.facebook.com/geefstrateneengezicht