Hennetjesbrug

geplaatst in: 2017 | 0

Hennetjesbrug

Mevrouw A. Labots vond het jammer dat de bloembakken bij haar in de buurt werden afgeschaft en pleitte bij de regiegroep dat er bij de Hennetjesbrug langs de Nicolaas Beetstraat en het Jacob van Lennepkanaal opnieuw plantenbakken zouden komen. Zij vindt het van belang dat Oud-West er net als in andere stadsdelen fleurig en groen uit ziet.

Met dit initiatief werd zij via de regiegroep uit de Helmersbuurt in contact gebracht met een ondernemer uit de Da Costabuurt. Daar bleken ze al begonnen te zijn aan het oppakken van het groen in Oud-West en er zouden wat plantenbakken worden aangelegd. Omdat er wat extra budget vrij was, kon mevrouw A. Labots op dit initiatief aanhaken.

Met een aantal medebewoners wilde ze zes tot acht plantenbakken laten plaatsen. Die zijn toen meegenomen in het ‘plantenbakkenbeleid’ die door de Da Costabuurt was aangejaagd en werd met wat extra sponsoring gerealiseerd. Ook hadden zij al wat mensen met de afstand tot de arbeidsmarkt die de bakken regelmatig verzorgden.

Omdat alles zo goed georganiseerd en voorbedacht was, heeft A. Labots het project toevertrouwd aan de andere groep. Wel heeft zij zelf kunnen bijdragen door een deel van de financiering binnen te halen uit het buurtbudget van de regiegroep. De aanvraag werd toegekend en is doorgestuurd naar het totale groenbudget van de Da Costabuurt.

Voor A. Labots was het niet duidelijk voor hoe lang de periode gold om de bakken te plaatsen en te onderhouden. Momenteel hangen ze er nog wel, maar zijn ze verder leeg. Dat vindt ze zonde en is er benieuwd naar hoe dit initiatief verder opgepakt kan worden.

“Ik hoop dat de bakken dit jaar weer opgehangen zullen worden. Ik weet niet of er automatisch een vervolg aan te pas komt of dat het jaarlijks is. Daar ben ik erg benieuwd naar. Ik ging ervanuit dat het in handen ligt van de Da Costabuurt. Mocht dit niet het geval zijn, dan ben ik bereid om er nog een keer aan te trekken en mee te denken. Het waren namelijk leuke bloemen. Ze zagen er mooi uit en we waren er erg blij mee.”