Kees en Koos

Kees en Koos komen kamperen

‘Kees en Koos komen kamperen’ is een kindertheater dat in de laatste week van de zomervakantie, 3 tot en met 8 augustus 2015, in de Havelaar is georganiseerd. In totaal waren er veertien theateractiviteiten en workshops waarbij er iedere ochtend en middag een voorstelling werd gegeven aan peuters vanaf 2 jaar en kinderen van 4 en 5 jaar. In de avond werd er voornamelijk gerepeteerd door zowel kinderen als volwassenen. De doelgroep die op dit initiatief afkwam waren voornamelijk kinderen en volwassen buurtbewoners die niet met vakantie gingen.

Deze editie uitte zich in een opkomst van meer dan 750 bezoekers. De theatermakers Zjuul Burgering en Ineke Strating, tevens de initiatiefnemers van dit project, zijn zeer tevreden met het resultaat. Zij hebben met theater als middel een bijdrage geleverd aan de betrokkenheid van buurtbewoners in Oud West en vonden het van belang om die betrokkenheid te versterken door bewoners zelf onderdeel te laten zijn van de theaterstukken en er vervolgens samen naar te kijken. Theater werkt volgens Zjuul en Ineke goed vanwege de fantasie en het inlevingsvermogen die vooral bij kinderen worden gestimuleerd. Dat was ook goed bij bezoekers te merken. Zij hadden veel plezier en reageerden positief op alle activiteiten. De belangstelling voor theater in de buurt is groot en voormalige bezoekers gaven aan in het vervolg vaker gebruik te willen maken van nieuwe projecten.

“Theater maken is het leukste wat er is. Ook omdat het lekker in de buurt is. Dat kinderen samen genieten van voorstellingen vinden wij geweldig. We gaan het zeker vaker doen!”