Kerstlicht Da Costaplein

Da Costaplein

Gedurende de 4 wintermaanden (november, december, januari en februari) verzorgen Wim Keijsers en Jan Disseldorp al ruim 12 jaar de kerstverlichting op het Da Costaplein. Elk jaar worden er twee bomen versierd en wordt er een kerst- en zangbijeenkomst georganiseerd voor bewoners rondom en in de omgeving van het plein.

Omdat de kosten van de toenmalige led lampjes te duur werden, is er een subsidie aanvraag ingediend om een nieuwe serie van meer duurzame lampjes te gedeeltelijk dekken en op te hangen.

“De buurt vindt het fantastisch! Niet alleen bewoners, maar ook ondernemers genieten elk jaar weer van de versieringen en de gezellige buurtsfeer die daarbij komt kijken. We genieten van Glühwein en ons eigen Da Costabier die tevens een gedeelte van de kosten heeft gedekt”. – Aldus Wim Keijsers.

Ook heeft het plein een buurtfunctie met sociale firma’s zoals de buurtkamer Costa & Co en ondernemers die direct betrokken zijn bij dit initiatief. Actieve bewoners zetten zich in de buurt sterk in voor activiteiten die voor en door bewoners georganiseerd zijn en denken mee over de indeling van hun woonomgeving. Deze betrokkenheid creëert jaarlijks verbondenheid in de buurt.