West Wednesdays

geplaatst in: 2016 | 0

West Wednesdays

Het is een initiatief voor de buurt en wordt uitgevoerd als een maandelijkse route door de buurt. Het wordt iedere tweede woensdag avond van de maand georganiseerd tussen het WG terrein, Tetterode en de Hallen Amsterdam. Tijdens de route wordt er een brede programmering aangeboden met onder andere: beeldende kunst, muziek, vertellingen, performers en verhalen uit de buurt. West Wednesdays bestaat al vijf jaar en wordt met veel succes en plezier uitgevoerd.

De route wordt begeleid door een ervaren gids. De doelgroep is zowel jong als oud, kunstenaars en andere buurtbewoners. Coördinator M. Aerden vindt Oud-West een buurt die veel potentiemogelijkheden biedt en diverse culturen heeft. “Het is heel erg belangrijk dat dit soort initiatieven in deze buurt blijven voortbestaan. Vooral omdat het een buurt is die steeds duurder wordt, weinig kansen biedt aan mensen met een laag inkomen, maar ook omdat er weinig plekken zijn waar verschillende culturen zich vertegenwoordigd kunnen voelen.” Het doel is om de verbinding sterker te maken en de doelgroep bewoners en kunstenaars die al in de buurt zijn, zichtbaar te maken voor de hele buurt en de stad Amsterdam.

“De route wordt heel goed ontvangen door de buurtbewoners. De mensen die mee lopen ervaren de kwaliteit en het aanbod dat de buurt zelf heeft en leren elke keer weer nieuwe plekken van hun buurt te ontdekken. We ervaren dat mensen regelmatig terug blijven komen.”

Om meer mensen te betrekken wordt een deel van het aanbod gepresenteerd op straat, bij de OBA en in de Hallen Amsterdam. Gemiddeld komen er zestig bezoekers/ deelnemers per keer. Meer willen de organisatoren niet, omdat zij de sfeer intiem willen houden. Tijdens de route ontstaan er vaak gesprekken tussen mensen die elkaar niet kennen en dat zijn vaak fijne ontmoetingen.